Göta Kanal 3 dagar

En utflykt på Göta Kanal, Sveriges Blå Band, är inte bara en vanlig båttur utan även en resa genom Sveriges historia. Detta är något som vi upptäcker under färden vilken också inkluderar en rundtur i St Annas skärgård. En rofylld resa i ett landskap när Sverige är som vackrast!

Status:
Fullt

Dagsprogram Göta Kanal

Dag 1

Vi följer E4:an norrut och passerar de småländska skogarna. Vid Vätterleden kan vi njuta av vyerna längs ett av Sveriges vackraste vägavsnitt. Efter lunch kör vi till Tyrislöt där vi byter ut vår buss mot båt för att åka ut bland kobbar och skär. Vi åker med båt till Arkösund. Här väntar vår buss som tar oss till Quality Hotel REkoxent i Linköping där vi ska bo i två nätter. Dagen avrundas med middag på hotellet.

Dag 2

Idag bekantar vi oss ordentligt med von Platens vackra kanalbygge. Vi färdas från Berg till Borensberg på den rofyllda kanalen genom nio slussar och över två akvedukter. Efter en fantastisk båttur gör vi under eftermiddagen ett besök i ”gamla Linköping”. Under kvällen är det åter dags för en gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Under förmiddagstimmarna lämnar vi Linköping för färd söderut. Vi stannar till i Vadstena, Heliga Birgittas stad, belägen vid Vätterns nordligaste spets. Därefter fortsätter vi till Gränna. Här får vi se hur man tillverkar polkagrisar och kanske köper vi en randig stång med oss hem. När det känns lagom stannar vi för att handla oss en bit mat på vår färd tillbaka till Skåne. Vi är åter i Malmö ca 20.00.

Hotell

Quality Hotel Ekoxen

Trevligt hotell i centrala Linköping. På hotellet finns bar och restaurang. Alla rum har bad/dusch, WC och TV