Julresa till Schleswig

Julresan är en av våra mest tradionsrika resor. Under våra fyra dagar får vi uppleva de vackra landskapen i Schleswig-Hostein. Vi bor bra på Hotel Wikingerhof i Kropp Vi får uppleva såväl stämningsfulla kyrkobesök som fackelvandring och utflykter i omgivningarna. Med härliga promenader, god mat och avkopplande stunder på hotellet hoppas vi kunna locka er att följa med på en resa som garanterar gemenskap, värme och många intressanta upplevelser.

Status:
Fullt

Dagsprogram julresa till Schleswig

23/12 - lillejulafton

Resan startar med färd över Öresundsbron och vidare via Stora- och Lilla Bält. Vi kör inte långt förrän det är dags för nästa stopp. På en trevlig restaurang serveras dagens lunch och vi bekantar oss med varandra. Här i norra Tyskland passar vi också på att göra ett shoppinguppehåll och hinner med lite av Flensburgs julmarknad som avslutas just idag. Färden fortsätter sedan söderut mot byn Kropp och vårt Hotel Wikingerhof. Efter att ha installerat oss i lugn och ro serveras vi en härlig middag i restaurangen.


24/12 - julafton

Frukost. Efter en lugn förmiddag med gott om tid för egna strövtåg träffas vi mitt på dagen för gemensam lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt julpyssel och julklappsutdelning. Vi gör också en fackelvandring till traktens julmässa innan det är dags att ta plats vid borden för en festlig julmiddag. Under kvällen bjuds det på sång, umgänge och andra festligheter. Vi vet att tomten aldrig missar en riktig fest med god mat!


25/12 - juldagen

Efter frukost har vi en lugn förmiddag framför oss och vilar ut efter gårdagen julfirande. Under senare delen av förmiddagen sätter vi oss tillrätta i bussen för en gemnsam utflykt i det vackra landskapet. Vi börjar med en traditionell lunch på en trevlig restaurang och upptäcker sedan omgivningarna tillsammans. En eftermiddagsfika med kaffe, tårta och kakor serveras senare på eftermiddagen innan vi återvänder till vårt hotell har. Vi får en stund till avkoppling  innan vi samlas i restaurangen för kvällens middag.


26/12 - annandag jul

Vi äter en god frukost innan vi säger hejdå till Kropp. När bagaget är inlastat i bussen börjar vår färd norrut. Givetvis stannar vi för gemensam avslutningslunch. Vi tar färjan från Puttgarden efter lunch och mitt på dagen återser vi Danmark och vi når svensk mark vid 18-tiden.

 

Hotell

Hotel Wikingerhof

Hotel Wikingerhof

Trevligt 4-stjärnigt hotell beläget i byn Kropp i Schleswig-Holstein. På hotellet finns restaurang, bar och wellnessavdelning med bastu. Alla rum har dusch/WC, Hårfön, kabel...

Dagsprogram julresa till Schleswig

23/12 - lillejulafton Resan startar med färd över Öresundsbron och vidare via Stora- och Lilla Bält. Vi kör inte långt förrän det är dags för nästa stopp. På en trevlig restaurang serveras dagens lunch och vi bekantar oss med varandra. Här i norra Tyskland passar vi också på ....Läs mer »