Blandade Klassiker

Citadellresor har en lång tradition av ett antal klassiska och populära resmål. Vi åker till Holland, Spreewald, Rügen och andra härliga ställen som man bara inte får missa som bussresenär. Alla destinationerna bygger på bra boende med komfort och god mat. Dessutom ingår i regel alla våra dagsutlykter med intressant och underhållande guidning. Att bussresan dessutom är en rolig del av upplevelsen ser vi som självklart. Välkommen till våra klassiska destinationer!

Holland med Bremen 5 dagar

Vårens resa till det blomstrande Holland bjuder på en härlig kombination av blomsterprakt och sevärdheter. Vi besöker blomsterparken Keukenhof, huvudstaden Amsterdam och mycket mer. På lördagen går vårens stora höjdpunkt av stapeln. Det stora blomstertåget som i dessa trakter är en av ....Läs mer »

Hildesheim 2017- Sparris & vin, Tysklands goda sida

Hildesheim är  en av vårmest populära resor.  Vi bor på  förnämliga Van der Valk Hotel, precis vid stadens vackra torg. Här njuter vi av hotellets läge, mat och fasciliteter. På vårt program står såväl ett besök på en sparrisgård och sparrislunch ....Läs mer »

Spreewald

I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, ro och sagolik natur. Vi bor i vackra Lübbenau, mitt i detta system av kanaler. Vi gör en båttur och har gott om tid för egna strövtåg. En utflykt till den praktfulla staden Dresden, ....Läs mer »

Prag med Dresden 2017

Den Gyllene staden Prag, en spännande stad med en nästan orörd stadsbild från 1700-talet. Här finns en mångfald av vackra miljöer, fantastisk arkitektur och en medryckande historia. Lägg därtill alla trevliga restauranger, caféer, barer, och inte att förglömma, det tjeckiska ölet, ....Läs mer »

Berlin -med IGA, den internationella trädgårdsutställningen

Berlin, vår närmaste världsmetropol är en fascinerande och livfull stad, en av Europas allra mest spännande städer. Här är alltid något på gång och staden tillfredsställer alla smaker. Kudamm erbjuder shopping i massor. Unter den Linden bjuder på praktfulla ....Läs mer »

Ahrdalen - med vinfest & Mosedalen

Den bedårande Ahrdalen tillhör kanske Tysklands mindre kända dalgångar men här möts vi av förtrollande omgivningar och vacker natur i detta tyska rödvinsparadis. Vi bor bra på Hotel zur Post i mysiga Altenahr och på vår resa får vi uppleva såväl vinprovningar som utflykter ....Läs mer »

Hemlig resa

Varför inte våga det lilla extra? För in lite spänning i var dagen och ge dig ut i det totalt okända. Det är bara att packa väskan, ta på sig skorna och följa med på någon av våra hemliga resor. Ingen - mer än chauffören och reseledaren vet vart färden går. Den charmiga, ....Läs mer »

Maria Alm i Österrike - med vandring och utflykter

Följ med på härlig resa till Österrike och upplev de fantastiska alplandskapen med allt de har att erbjuda! Från Maria Alm gör vi spännande utflykter, trevliga vandringar och passar däremellan på att koppla av på vårt utmärkta hotell.Läs mer »

Harz med Goslar & Quedlinburg

En resa i Harz mytomspunna och trolska skogar är också en härlig naturupplevelse. Vi bor i Goslar och hinner med ett besök i den charmiga korsvirkesstaden Quedlinburg, får en glimt av Brocken, tyskarnas motsvarighet till vårt Blåkulla. Vi har framför allt också gott om tid att njuta av den populära ....Läs mer »

Stockholm -sommar i Nordens Venedig

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder. Med sitt läge på 100-tals öar och fantastiska sevärdheter kan Nordens Venedig erbjuda en reseupplevelse av toppklass. Läs mer »

Göta Kanal 3 dagar

En utflykt på Göta Kanal, Sveriges Blå Band, är inte bara en vanlig båttur utan även en resa genom Sveriges historia. Detta är något som vi upptäcker under färden vilken också inkluderar en rundtur i St Annas skärgård. En rofylld resa i ett landskap när Sverige är som vackrast!Läs mer »

Midsommar i Dalarna

Årets midsommarresa tar oss med till Dalarna där man verkligen firar midsommar efter konstens alla regler. Vi bor på Hotell Kung Gösta i centrala Mora. Härifrån har vi ett utomordentligt utgångsläge att utforska såväl sevärdheterna i Mora som traktens midsommarfirande.Läs mer »

Norge med Hurtigruten, 5 dagar

Följ med på en storslagen resa som tar oss längs Norges vackra fjordar och en tur med den världskända och populära Hurtigruten. Från Trollstigens fantastiska vyer ner till fjordarnas grönskimrande vatten kommer vi att upptäcka den sagolika naturen som Norge har att erbjuda.Läs mer »

Kroatien med Dalmatiens Pärlor

Kroatien, ett land med fantastiska sevärdheter, historiska arv från skilda epoker och en skärgård som tillhör Europas vackraste. Vår resa till Kroatien innehåller lite av det mesta. Split med sitt palats från romartiden, Dubrovnik med sin muromgärdade gamla stadsdel, Trogir och en båttur i den ....Läs mer »

Bornholm 3 dagar

Solskensön Bornholm ligger så långt österut du kan komma i Danmark. Enligt en legend ska ön vara skapad av de allra vackraste bitarna av Skandinavien och det ska vara förklaringen till det varierade landskap som gör att ön också kallas ett Danmark i miniatyr. Vi upptäcker kontrasterna och variationen ....Läs mer »

Krakow & Warszawa

På en innehållsrik resa upptäcker vi vårt spännande grannland i söder. Under dagarna i Polen upplever vi landets omtumlande historia, präglad av krig och katastrofer; men också alla guldkantade ögonblick. Vi gör en resa genom kultur och historia i Europas mitt.Läs mer »

Moseldalen 7 dagar

Moseldalen, detta vackra och underbara sagolandskap är vår resas mål. Riddarborgar ligger och vaktar på höjderna, frodiga vinodlingar växer på sluttningarna och i byarna smyckas gatorna av charmiga korsvirkeshus. Hit kan man åka om och om igen och ständigt hitta ....Läs mer »

Rostock Shopping

Följ med oss på vår populära och prisvärda shoppingresa till Rostock. Vi provianterar ordentligt, besöker många av Rostocks alla butiker och hinner njuta och koppla av. Rostocks vackra centrum ligger bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell.  Läs mer »