Mat & Dryck

På våra resor med mat och vin besöker vi välrenommerade och framstående producenter inom sina respektive områden. Vi njuter av härliga viner, fantastiska miljöer och god mat. I vårt program finns klassiker som Alsace, Rhen-Mosel, Moseldalen, vinfesterna i Celle och Bremen, Oktoberfesten i Bremen, ölfestivalen i Berlin, whiskymässan i Rostock m.fl. Följ med och låt dig smaka av god mat, härliga drycker, vackra landskap och trevlig ressällskap.

Rhen Mosel

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns också landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Under dagarna i Rüdesheim utforskar vi båda dessa skönheter, ....Läs mer »

Hildesheim 2017- Sparris & vin, Tysklands goda sida

Hildesheim är  en av vårmest populära resor.  Vi bor på  förnämliga Van der Valk Hotel, precis vid stadens vackra torg. Här njuter vi av hotellets läge, mat och fasciliteter. På vårt program står såväl ett besök på en sparrisgård och sparrislunch ....Läs mer »

Alsace - korsvirkesbyar och vin längs Route du vin

Alsace, porten till Frankrike, är ett av Europas vackraste områden. Här varvas det flacka landskapet längs Rhen med de bergiga Vogeserna och här möter vi en härlig blandning av Frankrike och Tyskland. Den ena vinodlingen avlöser den andra i perfekt harmoni med de idylliska korsvirkesbyarna. Vi förtjusas ....Läs mer »

Ahrdalen - med vinfest & Mosedalen

Den bedårande Ahrdalen tillhör kanske Tysklands mindre kända dalgångar men här möts vi av förtrollande omgivningar och vacker natur i detta tyska rödvinsparadis. Vi bor bra på Hotel zur Post i mysiga Altenahr och på vår resa får vi uppleva såväl vinprovningar som utflykter ....Läs mer »

Whiskymässa i Rostock

I november är det dags igen för den årliga Whiskymässan i Rostock. Här finns hundratals whiskysorter att prova och utställare som representerar en mängd av världens wkiskyproducerande länder. Välkomna till en glad helg i Rostock!Läs mer »

Berlin Ölfest

Första helgen i augusti går Berlins internationella ölfestival av stapel och då vill vi vara på plats. Vi bor vid Alexanderplatz och i närheten, på Karl Marx Allee, väntar den stora upplevelsen för alla ölvänner. På en sträcka av 2,2 km mellan Strausberger Platz och Frankfurter Tor, ....Läs mer »

Celle Weinfest

Under vinfesten i Celle fylls gatorna med både vin och musik. Mitt i staden bjuds vi på vinfest där vin från i första hand Tyskland presenteras. Mysigare än så här blir det inte för den som är ute efter en härlig vistelse i Tyskland och samtidigt vill passa på att botanisera bland ett ....Läs mer »

Bremen Oktoberfest

Gör som tusentals andra och medverka till den fantastiska stämningen på Bremens Oktoberfest! Ett härligt gung, klirr i ölglasen, sång och musik möter dig när du besöker Bremer Freimarkt. En tusenårig populär tradition på bekvämt avstånd från Sydsverige. Upplev den lilla ....Läs mer »