Norge med Hurtigruten, 5 dagar

Följ med på en storslagen resa som tar oss längs Norges vackra fjordar och en tur med den världskända och populära Hurtigruten. Från Trollstigens fantastiska vyer ner till fjordarnas grönskimrande vatten kommer vi att upptäcka den sagolika naturen som Norge har att erbjuda.

Status:
Fullt

Dagsprogram Norge med Hurtigruten

Dag 1 Malmö - Öyer

På morgonen lämnar vi Skåne och åker norrut mot den norska gränsen. Via Svinesund når vi Norge. Vid landets största sjö Mjösa ligger Lillehammer, som blev världsbekant i samband med OS 1994. Vi fortsätter mot Öyer. Det var i backarna här som slalomtävlingarna gick och här hyllades Pernilla Wiberg som mästarinna. Vi checkar in på Meetingpoint Hafjell Resort och äter en god middag tillsammans innan vi kryper ner i våra sköna sängar.


Dag 2 Öyer - Ålesund

Efter frukost lämnar vi hotellet i Öyer och ska åka längs det som kallas för dalarna dal, vackra Gudbrandsdalen. Vi passerar Otta och kommer in i Romsdalen. Vi färdas mot Åndalsnes som ligger vackert omgivet av vilda fjäll. Från Åndalsnes till Valldalen sträcker sig ett av Norges mest magnifika stråk, Trollstigen. Denna bjuder på helt makalösa vyer. Om vädret tillåter åker vi längs den slingrande vägen. På kvällen är vi framme i Ålesund som är beläget på flera öar och tillika är en av Norges största fiskehamnar. I Ålesund tillbringar vi natten på Scandic Hotel Parken och äter gemensam middag på hotellet.


Dag 3 Ålesund - Hurtigruten - Hafslo

Vi börjar med frukost på hotellet. Framför oss har vi nu en av resans riktiga höjdpunkter, båtturen genom Geirangerfjorden. I Ålesund äntrar vi Hurtigruten för nästan fyra timmars lugn och oförglömlig färd genom ett av Norges allra vackraste fjordlandskap. Den 16 km långa Geirangerfjorden har kommit att bli liktydig med själva begreppet fjord. Vi njuter av tvärbranta fjäll speglade i vackert grönskimrande vatten Vi ser porlande vattenfall och förundras över hur husen kan klamra sig fast på de höga bergssidorna. Geiranger ligger längst inne i fjorden och hit kommer vår buss och hämtar oss. På eftermiddagen åker vi mot Lom och vidare genom ett av Norges mäktigaste fjällområden, Jotunheimen. Vårt mål för dagen är Hafslo och Eikum Hotel där vi övernattar. Dagen avrundas med att vi äter middag tillsammans.

Dag 4 Sogndal - Hönefoss

Efter frukost på hotellet fortsätter vi vår resa genom det vackra norska landskapet. Vår färd går söderut mot Gol som är en välkänd vintersportort. Vi följer Hallingdalens skogsklädda dalgång till Hönefoss där Comfort Hotel Rungerike väntar med middag och sköna sängar.


Dag 5 Hönefoss - Malmö

Stärkta av hotellets frukost lämnar vi Hönefoss och åker i riktning  mot  Oslo. Vår resa mot den svenska gränsen går snabbt och på lämpliga ställen stannar vi till och pausar. Precis som under vår första dag åker vi via E6:an. Vid 20-tiden på kvällen är vi tillbaka i Malmö och det har blivit dags att skiljas åt med många härliga  resminnen i bagaget!

Hotell

Hotel Norge med Hurtigruten

Hotell under resan Meetingpoint Hafjell resort, Öyer **** Ett trevlig hotell som ligger centralt i Öyer. Alla rum med bad/dusch, WC, och TV. På hotellet finns restaurang, Bar, fit...